Eigen textiel bedrukken

Waar u op moet letten

Katoen en/of polyester is goed te bedrukken

Is de textiel gemaakt van katoen en/of polyester dan is de stof over het algemeen goed te bedrukken. Is de stof ergens anders van gemaakt dan zouden we even moeten bekijken of het goed te bedrukken is. Elastan/Elastinekan er in zitten maar niet meer dan 10%. Fleece word aangegeven als Polyester, fleece kan meestal niet tegen warmte, wij bedrukken met warmte. Fleece kan verkleuren of verbranden. De opdruk kan bij stoffen met groeven of opliggende motiefjes, in de lagere gedeeltes, minder hechten. Hierdoor kan de opdruk sneller scheuren. Het beste is een gladde stof aan te leveren.

Wij raden aan eigen textiel van te voren te wassen

Wij raden aan eigen textiel te wassen voordat wij het gaan bedrukken, dit is in verband met de hechting van de opdruk. Als u het niet wast voordat het bedrukt word loopt u het risico dat de opdruk na de eerste wasbeurt vervaagt of zelfs loslaat. Was de textiel zonder wasverzachter.

Over naden heen drukken wordt niet altijd even mooi

Als we een bedrukking over een naad heen drukken kan het zijn dat de naad zichtbaar word door de opdruk. Omdat er naast de naad minder druk gezet kan worden door onze drukpers kan het zijn dat de opdruk niet blijft zitten naast de naad of dat de opdruk scheurt. Tijdens het wassen kan de opdruk die over een naad loopt beschadigen.

Sportkleding

Sportkleding en/of shirts gemaakt van polyester kunnen, waar de pers gedrukt heeft, gaan glimmen. Dit kunnen we, op aanvraag, van te voren vast te stellen door een klein stukje van het shirt te persen. Bij sportshirt kan zelfs na het wassen veel kleurstoffen in de textiel blijven zitten, die kleuren kunnen iets doorlopen in de opdruk. Wij raden aan eigen textiel te wassen voordat we het gaan bedrukken.

Bedrijfskleding

Bij bedrijfskleding kan het zijn dat het gemaakt is om te bedrukken, dan moet er geen coating in de textiel zijn aangebracht. Vraag dit bij uw leverancier na. Als de textiel gemaakt is om te bedrukken dan is het niet nodig de textiel te wassen van te voren, u kunt het voor de zekerheid natuurlijk altijd doen.
Wij staan niet garant voor eigen textiel. Wilt u gevoerde jassen of overalls laten bedrukken dan is het het beste als de voering los gehaald kan worden van de textiel, voeringen zijn niet altijd hoge warmte en hoge druk bestendig. Als de voering van fleece is en de voering kan niet gescheiden worden van de buitenlaag dan kan het zijn dat de fleecelaag verkleurd of verbrand, dit kan ook zichtbaar worden op de buitenlaag.

Het bedrukken van eigen textiel is op eigen risico

Wast u de textiel niet voordat het bedrukt word dan is er een kans dat de print loslaat, dit komt niet heel vaak voor. Wij kunnen alleen niet garant staan als het wel gebeurd. Het bedrukken van eigen textiel is op eigen risico, ook als de textiel gewassen is.